Mária és a gyerekek

Kezdet és folytatás

Kapcsolat

E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Lét és Nemlét

 

Kellemes földöntúli élményeim is voltak menet közben, nem csak kellemetlenek, és ébren is, nem csak álmomban.  Például történt olyan is, hogy amikor éppen valamin elmélkedtem, elgondolkodtam, egyszer csak kitárult a belső világom, és én beláthattam oda, mint egy szobába. Nagyon érdekes volt – tisztán láttam magamat belülről, hogy mire vagyok képes, hogy mitől félek, hogy mi az, ami zavar. És láttam azt is, hogy milyen módokon szabadulhatok meg azoktól a dolgoktól, amik terhelnek engem, és éreztem is ezt a megszabadulást, és azt, hogy milyen fantasztikusan könnyűnek érzi magát az ember a „nyűgök” nélkül. Mindez körülbelül tíz percig tartott, és akkor újra becsukódott a szoba ajtaja, eltűnt a kép. De jó és érdekes volt így egyszer bekukkantani…

Hogy tudtam-e ebből az élményből utólag valamit hasznosítani? – Elméletileg biztosan. Az elméleti tudás is tudás, és egy biztonságot ad a gyakorlathoz.

Azért csak elméletileg segített az élmény, mert a léleknek hiába mondják, hiába mutatják meg a dolgokat – annak mindent meg kell tapasztalni ahhoz, hogy a magáévá tudja azt tenni. A léleknek hiába nyújtják tálcán a kész tortát – azt ő akarja elkészíteni a saját receptje szerint, és csak a saját sütnivalóját akarja megsütni és megenni.

Lét, és nemlét… Számunkra egyelőre még csak a külvilág a lét, a belső világunk még nemlétnek tűnik. De lassan eljön az idő, amikor az is bekerül a tudatunkba. Ahogy haladunk a tudatosodásban, úgy nyílnak ki számunkra a belső kapuk is.