Mária és a gyerekek

Kezdet és folytatás

Kapcsolat

E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

A Látó

 

A szegedi éveimben (vagy inkább csak évemben) megélhetési gondjaim voltak. Egy gyógyítóval összebarátkoztam az előadásán annyira, hogy megígérte – segít munkát találni, menjek el hozzá a megadott időpontban. A közlekedési összeköttetés olyan volt, hogy vagy késem, vagy hamarabb megyek. Hamarabb mentem. Éppen egy csoportot fogadott, gyógyításra oktatta őket a ház tornácán, én viszont a konyhában üldögélve várakoztam. Kicsit nehezteltem is rá magamban – ha már itt vagyok, nem lehetnék a többiekkel? De most nekem mégiscsak a munka volt a fontosabb.

Nyár volt, az ajtó nyitva, legalább hallgatóztam. Főleg az emberi szervekről volt szó. Ez közben egy nő beszaladt a konyhába, valamit matatott a villanytűzhely sütőjében, meg mindjárt ki is rohant, engem észre sem vett.

Kis idő múlva egy incidens zavarta meg az előadást. Valakinek valami sürgős dolga akadt, el kellett volna mennie valahová, de nem találta az autókulcsot. Ekkor tűnt ki – ez a csoport tele van látó emberekkel, és most itt az alkalom a bizonyításra – ki az, aki megtalálja az elveszett kulcsot? Mindenki koncentrált, mindenki próbálkozott – sikertelenül. Egy fiatalembert biztattak a legjobban – te vagy a legerősebb köztünk, próbálkozzál! – De neki sem sikerült…

Az illetőt persze „átrázták”- a táskáját, a zsebeit – sehol semmi. A nagy kavarodásban aztán megint beszaladt a konyhába az előző nőszemély. Kinyitotta a sütőt, és kivette belőle a – kulcsot. Megfordult, és akkor meglátott engem, zavarában azt sem tudta, mit tegyen. De összeszedte magát, szó nélkül kirohant, és bejelentette – itt a kulcs, ő megtalálta, ő látatlanul is látta (mármint a harmadik szemével), ő jobb a legjobb látónál is.

Most már nem sajnáltam, hogy kimaradtam a gyógyító előadásából. Éreztem – ezen az előadáson én tanultam a legtöbbet, és én láttam a legtöbbet. Ma, itt, én bizonyultam a legjobb látónak – a legjobb látótól is jobbnak. Én aztán láttam azt, amit rajtam (és a tettesen) kívül senki más nem látott.

Vagy talán még maga az előadó.