Mária és a gyerekek

Kezdet és folytatás

Kapcsolat

E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

TÉVHIT

 

Megyünk a fürdőbe, én meg a járókeret, a rollátor. A mozgássérülteknek külön bejárat van, lengőajtóval, de nem tudjuk önállóan használni, mindig a személyzet enged be bennünket, mindig szólnunk kell, és mindig az jön, aki éppen ráér.

Egy nap egy fiatal hölgy jött, a belépővel szabaddá tette az ajtót, de az nem magától nyílik, külön nyitni kell. Úgy álltam oda, hogy tőlem nem lehetett kifelé nyitni az ajtót, csak befelé – de úgy jó is lett volna. A hölgy viszont kissé gorombán, vagy ingerülten szólt rám – az ajtó csak kifelé nyílik.

Gondolom, mikor elkezdett itt dolgozni, megmutatták neki, ez hogy működik, történetesen éppen kifelé nyitották, bizonyára ő azóta is azt hiszi, csak így lehet. Én viszont már tudom mi, s hogy, hisz számtalanszor igénybe veszem. Nem szóltam vissza, talán nem a legjobb alkalom lett volna a kioktatásra, egyszer majd rájön ő is.

&

Milyen érdekesek a tévhiteink – az bennük a közös, hogy nem tudjuk, tévhitben élünk. Van, amikor ez nem is fontos, de olyan is van, amikor meg igen….