Mária és a gyerekek

Kezdet és folytatás

Kapcsolat

E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

A BÖLCS EMBER VICCE

 

"Miért ragaszkodtok görcsösen azokhoz a dolgokhoz, amik csak szenvedést okoznak?”

A szellem egyfolytában cselekvésre ösztönzi a lelket, akinek meg nem mindig van kedve erre. A cselekvés lehet fizikai, lelki-érzelmi, szellemi, vagy akár virtuális - mikor csak úgy elkalandozunk a gondolatainkkal. ha a lélek az érzelmi cselekvést választja, abban ott az öröm, és a bánat. Az örömnél nem lehet sokáig lehorgonyozni, a bánatnál viszont igen. Az öröm már egy befejezett sztori, ott már nincs mit megoldani - a kisgyerek felépíti a várat, és kész, ennyi. A bánatban, a problémákban, bármeddig benne maradhatunk, mert ott van esély, hogy valamit lépni fogunk, cselekedni fogunk, kereshetjük a megoldást - ezzel folyamatosan tudunk foglalkozni.
&
A megoldás - ha már úgy is cselekednünk kell valamit, mert hajt rá a szellem, akkor próbáljunk valamit tudatosan cselekedni, valami értelmeset, ami le tud bennünket kötni. Annyi minden témát lehet találni - a munkával, a hobbival kapcsolatban, önismerettel, mások megismerésével, gondolkozhatunk mindazon, amit látunk, hallunk, olvasunk, azon, amit tudunk, amit nem tudunk, amit érzünk..... Széles a választék.

A fizikai cselekvést nem soroltam ide, gondolom, az megy magától is.

http://hasznaldfel.hu/2017/05/a-bolcs-ember-vicce.html

„Pedig vannak dolgok, amiken nem érdemes rágódnunk – olyan dolgok, amiket vagy nem tudunk megváltoztatni, vagy nem érdemes megváltoztatnunk.”