Mária és a gyerekek

Kezdet és folytatás

Kapcsolat

E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

AZ ÉLET FOLYAMATA

 

 

 EGY CIKK KAPCSÁN:

 

"A lelkünk az mindenkinek ugyan olyan Isteni minőség, és ami a lényeges különbség az, az elménk, és a tudatalattink. "


Ez tényleg így van, csak ebből nem derül ki, mi a lélek, mi az elme, és mi a tudatalatti. - A lélek egy holt anyag (éter?), önmagában életképtelen. A Szellem, a Szellem rezgése teszi élővé, az kelti életre. A Szellem energia - tudatos energia - de hogy lesz egy energia tudatos, azt nem tudom. El nem tudom képzelni....


A tudatalatti az a Szellemi energia, amit a Teremtőtől kaptunk, ami életre keltett bennünket - a lelkünket, továbbá itt tárolódik minden pillanatunk is, amit a teremtésünk óta megéltünk.


Azért tudatalatti, mert a lélek nem tud róla, nem fér hozzá ezekhez az adatokhoz, mert nem egy szintű a rezgésük.


Az elme a tudatunk - nem csak hogy tud róla a lélek, de ő maga hozza létre. - A lélek önmagában nagyon jól elvolna cselekvés nélkül is. A Teremtői Szellemtől csak vegetálna, nem tudna fejlődni - de hogy ne csak vegetáljon, ezért állandóan kapja az impulzusokat, a külső-belső információ-forrástól. A belső információt a tudatalattitól kapja sugallatokkal, a külső információ maga az élet, az élettér, amelyben élünk.

 

Ezek az energiahullámok arra késztetik a lelket, hogy reagáljon ezekre az impulzusokra - mindig döntést kell hoznia, hogy elfogadja a valamit, vagy elutasítja. A döntését érzésekben fejezi ki. Ez a döntés eljut az agyban lévő tudatba - az elmébe, az agy az érzést tudattá alakítja, és ha kell, kiadja a parancsot testrészeinknek a cselekvésre.


Így megy végbe ez a belső folyamat, és így válik külső folyamattá.

 

Fontos megjegyeznünk – a lélek csak létének a kezdetén ugyan az mindenkinek. Akkor a léleknek még nincs elméje, nincs tudata. Az elme – tudat.  - A leírt folyamattal a lélek tudatra tesz szert, tudatossá válik, elméssé – ez pedig már egyedivé teszi a lelkeket.

 

A testi-szellemi cselekvésre nem csak a léleknek van szüksége – a Szellemnek is. Ha a Szellem nincs rezgésben, akkor veszít az energia-szintjéből, lelassul, leáll. Az energiának valamit működtetni is kell ahhoz, hogy „életben” maradjon.

 

A Szellem rezgése a lelket is rezgésbe hozza, ezzel a rezgéssel pedig ő maga is termel energiát – szellemiséget. Ha a lélek lusta, és ellenáll a rezgéseknek, akkor annak az embernek annyi…..

 

Testileg-lelkileg - szellemileg cselekedni kell.

 

&

 

A szellemi vezetők általában nem határozzák meg konkrétan ezeket a fogalmakat (elme, tudatalatti, stb.), de a rendeltetésüket is különféleképpen magyarázzák. Mindenki elmarasztal közülük valamit – vagy ezt, vagy azt.

 

Más cikkekben ezt példákon keresztül mutatom be, itt csak általánosítva:

 

Van, aki a lelket minősíti le. Szinte hihetetlen, de azt mondja: „a lélek úrnak pocsék, szolgának kitűnő”. Szerinte a Szellemnek – tudatalattinak uralnia kell a lelket, mert a tudatalatti az isteni energia, a léleknek ezt kell követnie.

 

Más valaki az elmét kárhoztatja, hibáztatja mindenért. Ilyeneket mondanak: Ne azonosulj az elméddel, az csak bajt hozd rád.

 

Azt hiszem, az ilyen ember nincs is tisztában az elme fogalmával. Az elme a léleknek az érzései, döntései, amik ugyan lehetnek jót-rosszak egyaránt – de az elme akkor is egy a lélekkel. Én és az elme egyek vagyunk.

 

Egy másik fogalom, amin állandóan lovagolunk, az ego. Ez a „leggyakoribb, és a legnagyobb mumus”: Építsd le az egot, szabadulj meg tőle, ne azonosulj vele!

 

Olyan testrészünk hogy ego, nincs is. A testünk-kívüli világra mondják rá – ego. Az ego valójában maga az élettér, amiben élünk, a külvilágunk. A külvilágunk a külső információ-forrásunk. Aki ingerszegény környezetet akar magának, az vonuljon el egy lakatlan szigetre.

 

Az eddig felsorolt esetek nagyjából mind a lélek kárára, és a tudatalatti felemelésére irányulnak. De van aztán olyan is, aki meg a tudatalattit ostorozza – abban van a múlt minden átka, terhe - Clearré, vagyis tisztává akarnak tenni minden embert (szcientológia). Ki akarják törölni a megélt rossz dolgaidat.

 

Csakhogy ezek a javasolt módszerek mind természetellenesek. Minden úgy van jól, ahogy megteremtették. A létünk folyamán mindenre szükségünk van. Mi, emberek, lelkek vagyunk, van szellemiségünk, van testünk, és benne vagyunk a saját élethelyzetünkben.

 

Induláskor csak kapott, teremtői energiánk, Szellemiségünk van, de ahogy múlik az idő, a folytonos leszületésekkel mi magunk is energiatermelőkké válunk.

 

A tudatalatti szinte egy videó, amely soha nincs kikapcsolva, leállítva, amely mindent felvesz, ami velünk történik. Törölni sem tudjuk (szcientológia-propaganda), csak leárnyékolni, hozzáférhetetlenné tenni.

 

Az élet nem egy habos-torta, abban nem csak jó, rossz dolgok is vannak. A jó-rossz egyaránt formál bennünket. Hogy formálna, ha nem élnénk meg, ha nem fájna, ha nem szenvednénk tőle?

 

Nem kell kitörölni – ha idővel túljutunk rajta, már nem foglalkoztat, így el is halványul bennünk.

 

A videót megállítani sem kell. Nem kell valamihez görcsösen ragaszkodni, nem kell valamibe beleragadni – haladni kell, tovább lépni.