Mária és a gyerekek

Kezdet és folytatás

Kapcsolat

E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

PREDESZTINÁCIÓ

 

Az eleve elrendelést, vagy predesztinációt többféleképpen is értelmezhetjük.  Én úgy értelmezem – eleve elrendelés az, amikor a lelket a Szellem hozzáadásával életre keltik, amikor „behozzák” a létbe. A lélek élettelen, tudatnélküli, holt anyag, nem tud dönteni arról, akarja-e a létet, vagy nem.

 

&

 

Ha a lehetőség is lehet predesztináció, akkor a lélek szellemmé válása is az – a lélek csak szellemi állapotban hagyhatja el a fizikai világot. de a lélek nem automatikusan válik szellemmé, ehhez el kell érnie a megfelelő  tudatszintet, a megfelelő rezgésszámot. Aki ezt eléri, „predesztinációsan” a szellemvilágba kerül.

 

De az nem predesztinált, hogy én király vagyok, vagy koldus, tudós, vagy utcaseprő – lélek vagyok, akinek hol ez, hol az a mestersége, aki egyszer épít, egyszer rombol, vagy egyszerre épít és rombol – lélek vagyok, akinek predesztinálva van a lehetőség,  hogy megteremtse, kialakítsa saját egyéniségét.

 

Sokan érzik úgy, ők tanítónak, mesternek lettek teremtve. Ez sem így van, mindenki taníthat, akinek kedve, képessége van rá.

 

A tanítás is éppen olyan mesterség, mint bármi más – egyébként meg az életben mindnyájan tanítók és tanulók vagyunk, folyamatosan tanítunk, és tanulunk.

 

Mindenre kaptunk lehetőséget – ez a lehetőség van predesztinálva, de nincs egy kiszabott utunk, amit kötelezően végig kellene járnunk.  

 

Ez az út már rajtunk múlik.