Mária és a gyerekek

Kezdet és folytatás

Kapcsolat

E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

A LÉLEK ÉS A TEST KÖZÖTTI KAPCSOLAT

 

BRIAN TRACY VIDEÓJA

 

https://www.youtube.com/watch?v=f5UKmuz_uGI

 

ENERGIAFORRÁSOK

 

......................

 

A STRESSZNEK HÁROM FŐ FORRÁSA VAN:

 

1. Mi lett volna ha …. Mi történhetett volna valami másképpen? Ekkor a múltban vagyunk.

 

 2. A jelenben azon töprengünk, mit tegyünk, hogy az jó legyen. Mit kellene tennünk, és mit nem?

 

 3. A következő, hogy vajon mi fog történni?

 

TEHÁT – A LÉNYEGES STRESSZFORRÁSOK

 

Mi lett volna ha…

Mi lenne jó….

Vajon mi fog történni

 

Az a lényeg, hogy hogyan gondolkodunk a múltról, jelenről, jövőről, a valósággal kapcsolatban. Ez okozza a stresszt, nem maga a külvilág.

 

Elhatározhatjuk, hogy nem betegszünk meg. Például a kismamák nem betegszenek meg, mert nincs rá idejük.

 

A STRESSZ, A FESZÜLTSÉG ÉS AZ ENERGIA VISZONYA

 

Három fő energia-forrás van.

 

1.Táplálék – mikor, mit, hogyan, mennyit.

 

2. Levegő – hogyan lélegzünk, milyen módon, mennyi oxigén kerül a tüdőnkbe, végzünk-e testmozgást? A levegő mennyisége is fontos energiaforrás.

 

3. Benyomásaink – az a mód, ahogy a velünk történő dolgokra reagálunk.

 

Egy helyzet energiával tölt fel valakit – más valakit viszont lehangolhat.

 

A benyomások, az, ahogyan reagálunk arra, ami történik körülöttünk, lényeges forrása energiánknak, amely éppen úgy nőhet, mint ahogy csökkenhet is.

 

&

 

Testünk egyfajta energiagép, olyan, amely különböző minőségű energiát termel. Mint egy olajfinomító.

 

Az erőforrásokból kapott energia – mondjuk 1.000 kalória. Ha ezt a kalóriát nem mindet használjuk fel FIZIKAI síkon, akkor tovább finomodik, felfelé halad az energiaskálán, és átalakul ÉRZELMI energiává.

 

1.000 egység fizikai energia szükséges ahhoz, hogy létrejöjjön 100 egység érzelmi energia.

 

Az érzelmi energia az, amivel érzünk, ahogyan reagálunk. Ez az energia az életerőnk, lelkesedésünk, izgalmunk, önbecsülésünk, életörömünk, stb.

 

Ha az összes energiánkat nem használjuk fel az érzelmi szinten, a test tovább finomítja, mint egy olajfinomító, és 10 egység SZELLEMI energia lesz belőle

 

A szellemi energia az, amelyikkel gondolkodunk.

 

Ez a szellemi szint a benzinnek felelne meg.

 

Tudományosan ezt nem lehet bizonyítani, csak intuitíven, saját tapasztalat alapján.

 

Ha a szellemi szinten sem ég el az összes energia, akkor tovább emelkedik, és 1 egységnyi úgynevezett PSZICHIKUS, LELKI energia lesz belőle. Ezt gyakran nevezik KREATÍV energiának is.

 

Ez valami még finomabb folyadéknak felel meg, egy nagyon-nagyon finom energiaformának.

 

ÖSSZESÍTVE AZ ENERGIA-SZINTEK:

 

FIZIKAI

ÉRZELMI

ÉRTELMI/SZELLEMI

LELKI/KREATÍV

 

&

 

Előfordul velünk, hogy estére úgy elfáradunk, hogy már nincsen erőnk, nincsen kedvünk vitázni, nincs kedvünk semmihez. Úgy kimerültünk, hogy minden energiánk elfogyott.

 

Ennek az az oka, hogy minden energiát fizikai szinten égettünk el. De manapság a legtöbb fajta munka nem használja fel az összes energiát testi szinten, így az, az érzelmi szintre emelkedik. Amikor érzelmi energiánk van, ezt le akarjuk vezetni, és ezt a kapcsolatainkban tehetjük meg.

 

Persze, máshol is, de általában a kapcsolatainkban tesszük.

 

Megfigyelhető az az érdekes dolog, hogy a pozitív érzelmek (lelkesedés, öröm, boldogság, izgalom), keveset égetnek el ebből az energiából, és az energia átalakul szellemi, értelmi energiává.

 

Ha az értelmi világunk pozitív, ha pozitív tervekkel foglalkozunk, olyan tervekkel, amelyek igazán érdekes feladatokat jelentenek, akkor tovább fejlesztjük ezt az energiát, amely ekkor tovább emelkedik, és lelki, pszichikus, kreatív energia lesz belőle. Ez az alkotás energiája, ahol az ötleteink születnek, és inspiráltak vagyunk, lelkesedünk, hajt bennünket valami, és így tovább.

 

Azonban az a legnagyobb  probléma, és az a lényeg, hogy legtöbben az érzelmi szinten használják el a legtöbb energiát.

 

Fizikai szinten nem, mert nem dolgoznak olyan keményen. De érzelmi szinten már mindet elégetik. Nagyon kevés marad az értelmi szintre, és szinte már semmi, a lelki szintre.

 

ÉN

 

A lélek érzelem, az információkra érzelemmel reagál. Nincs más eszköze a kommunikációra. A lélek érzelméből indul el az a folyamat, amelynek a befejezője a tudat kialakulása.

 

A tudat értelem – szellemiség. Bár a tudat a lélek érzelmének a megnyilvánulása, létrejötte pillanatában mégis függetleníti magát a lélektől. A kialakult értelem már független a lélek elsődleges érzelmétől – a léleknek érzelmileg újra reagálni kell a tudat információjára, hogy a folyamat cselekvéssé váljon.

 

A kialakult értelemnek hatni kell a lélekre, hogy az hajlandó legyen a cselekvésre, hogy kedvet kapjon rá. A lélek „cselekvése” abból áll, hogy érzelemmel „üzen” az agynak, és az agy beindítja a cselekvést a testünk szerveinek a segítségével.

 

Erről a lelki szintről beszél az előadó.

 

VIDEÓ

 

Mi olyan lélek vagyunk, amelyhez test is jár, hogy hordozzon minket. Amik most vagyunk, és amik majd leszünk, az annak az eredménye, hogyan használjuk a pszichénket. Ha az összes energiánkat érzelmi szinten használjuk fel – negatív érzelmek, félelem, szorongás, stressz, feszültség, harag vagy hasonlók révén – tehát ha minden elég az érzelmi szinten, akkor nem lesz semmi az energiánk magasabb formáiból, amelyek nagyszerű élethez vezethetnek, csodálatos élethez. Hogy boldogan ténykedjünk, kreativan, megoldásokat keressünk, célokat tűzzünk ki, mindig higgyünk magunkban, és így tovább.

 

Annak oka, hogy a generációknak csupán öt százaléka teljesíti képességeit az, hogy legtöbbjüket teljesen lefoglalja, hogy kifejezésre juttassa negatív érzelmeit. És itt van a kutya elásva..

 

Ha a negatív érzelmek kifejezése használja el energiánkat, alacsonyabb szinteken, akkor nem marad energiánk a magasabb szintekhez, hogy képességeinket megvalósíthassuk.

 

A pozitív lelki beállítódás lényeges a sikerhez. Minden velünk történő dolog 85%-a is ettől függ. Sikerünk 85%- teljesen attól függ, milyenek a lelki megnyilvánulásaink és a kapcsolataink. Az életben elérhető sikereink 85%-át pozitív érzelmek segítik elő. Ha viszont az összes érzelmi energiánkat elégetjük ezen a szinten, a negatív érzelmek kifejezésében, ha negatív dolgokról beszélgetünk, negatív dolgokkal foglalkozunk, negatív dolgokon gondolkodunk, negatív dolgokat vitatunk meg, kritizálunk, elítélünk, panaszkodunk, stb., akkor nem marad energiánk ahhoz, hogy ide jussunk. Márpedig itt található az élet legnagyobb örömeinek és sikereinek a szintje.

 

Mi lehet hát a megoldás?

 

Úgy jutunk magas szintű energiához, boldogsághoz, belső békéhez, meghitt kapcsolatokhoz, ha kiküszöböljük a negatív érzelmek kifejezésre juttatását. Hagyjunk fel a negatív érzelmek kimutatásával.

 

Az egyik legfontosabb, amit megtanultam, hogy fel kell hagyni a negatív érzelmek kimutatásával. Ez a kezdete a személyiség fejlődésének.

 

Egyetlen dühkitörés, és öt percre szabadjára engedett düh elhasználhatja egy egész napi érzelmi energiánkat öt perc alatt. Azok, akik mindig dühösek, csak ritkán alkotnak valami hasznosat.

 

&

 

Ami bekerül a tudatba, az kifejezésre is jut. Próbáljunk meg ne sokat foglalkozni negatív dolgokkal, főleg ne csináljunk belőle szokást, hogy a szokás ne rögződjön a tudatban.

 

Fontos az is, milyen emberekkel érintkezünk. Ha olyanokkal érintkezünk, akik többnyire negatív érzelmeket mutatnak ki, az ugyan az, mintha olyanokkal érintkeznénk, akiknek valami fertőző betegségük van.

 

A 95%-t mindannak, amit mondunk, teszünk, és gondolunk, külső hatások határozzák meg. Környezetünk szuggeszciójának az ereje. De választhatunk. Megvan rá a képességünk.

 

ÉN

 

Nem mindent tudunk átvenni Tracytól, nem mindig tudunk nem foglalkozni a negatív dolgokkal - de azért útmutatónak jó. A negatívumokban - lehetőség szerint - tartsunk mértéket. 

 

Ha túl sokat foglalkozunk negatív dolgokkal – mert túl sok negatív dolog is van az életben, és az életünkben - akkor a pozitív dolgok háttérbe kerülnek. A negatív dolgokkal nem biztos, hogy tudunk nem foglalkozni – mégis, ez mellett azért hagyjunk teret a pozitív dolgoknak is.