Mária és a gyerekek

Kezdet és folytatás

Kapcsolat

E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

A POKOL NEM LÉTEZIK, AZ EGYHÁZ TALÁLTA KI.

 

VIDEÓ

 

https://www.facebook.com/groups/974136972609485/permalink/2225808327442337

 

Pokol létezik, csak nem úgy, ahogy az egyház tálalja. – Halálunk után, a köztes létben, jobban belelátunk a leélt életünkbe, mint előtte, mint életünkben.  Ha már elég „érettek” vagyunk hozzá, látjuk, mit rontottunk el, mit csináltunk rosszul (felfogásunk szerint). Szeretnénk akkor rögtön ki is javítani – ott viszont nem tudunk cselekedni, meg kell várnunk, míg újra leszületünk. Ha ebben a várakozásban türelmetlenek vagyunk, ha nagyon bántanak bennünket életünk tévedései, akkor ez ott lehet pokol a számunkra. A lelki szenvedés – pokol.

 

De az egyház egyáltalán nem erről beszél. Az egyház arról beszél, hogy ha nem hagyod magad uralni az egyházi propaganda által, elkárhozol, pokolra kerülsz.

 

Ez tetszik a videóból: „büntetéstkeltő biznisz”

 

A riportalany szerint az embernek fel kell nőni, nem pedig újraszületni, mint ahogy az egyház mondja. Szerinte az egyház nem szereti azokat, akik felnőnek, mert azokat nem lehet ellenőrizni, irányítani.

 

Ha a felnövés tudatosodással jár, akkor tényleg így van. A tudatlanság kiszolgáltatottá, önállótlanná tesz.

 

Riportalany: „Mikor újraszületsz, még gyerek vagy.”

 

Ezt talán többféleképen is lehet értelmezni. Vagy van különbség az újraszületés, és az újjászületés között? Mert újjá születni jó – ha valami jó történik velünk, szoktunk örvendezni – „újjászülettem!”, vagy „úgy érzem, mintha újjászülettem volna!” És az újjászültéssel tényleg változtam, kicsit más ember lettem.

 

Az újraszületés alatt inkább azt értem, ha a halál után újra leszületünk a Földre.

 

A tudatosságot viszont az egyház tényleg nem szereti, akár újraszületést mondunk, akár újjászületést. Mindkettő alatt azt érti, hogy az újra-újjászületéssel totál vesd magad alá az egyháznak.

 

Riportalany: „(Az embereknek) felelősséget kell vállalniuk magukért.”

 

Ezzel tökéletesen egyet értek.

 

Riporter: Amerika mai teológiája szerint az egyetlen biztos útja, hogy ne kerülj a pokolba az, hogy fogadd el Jézust, mint személyes megmentődet.

 

Jézus tényleg megmentő, de a „személyes megmentő” még találóbb. Jézuson keresztül minden ember csak önmagát mentheti meg – másokat csak abban segíthetünk, hogy ő is mentse meg magát.

 

Csakhogy az egyház Jézussal is nagyon félrevezet bennünket. Az egyház Jézusának a szellemisége nem a mi Jézusunk szellemisége. A mi Jézusunk szellemisége a szabadsághoz vezet, az egyház Jézusának a szellemisége a rabsághoz. Nagy különbség!