Mária és a gyerekek

Kezdet és folytatás

Kapcsolat

E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

GONDOLDÁS

 

Véletlenül tudtam meg, hogy vannak úgynevezett Anasztázia-rajongók – nálunk is. Beleolvastam, és jól el is szórakoztattak az olvasottak. Arról olvastam, hogyan oldjuk meg a gondjainkat.

 

Idézet:

 

„Van egy gyakorlat, ami igen hatásos. A nők kis terpeszben, a férfiak zárt lábbal, de a lábfejük kicsit eláll egymástól, a testük lazán, a kezeik a testük mellett lazán vannak. Nem feszül egyetlen izmod sem. Ha ebben a pózban ránézel valamire, vagy valakire, tehát a figyelmed ráhelyezed akkor, ha kb. 10-15 percig bármilyen reakciót mutatsz, akár érzelmet, gondolatot, pl. izomrándulást, fáradságot, viszketést, mehetnéked van, vagy épp rád tör az unalom, félelem, stb, akkor valami olyan van benned, amit helyére kell raknod. Ezt úgy tudod a helyére rakni, hogy addig csinálod a gyakorlatot, míg el nem éred, hogy 10-15 percig semmilyen megnyilvánulást nem tapasztalsz, tehát úgy tudsz nézni valakit, vagy valamit, hogy csak szemléled amit, vagy akit nézel. Ha ezt még úgy is meg tudod csinálni, hogy nincsenek gondolataid, tehát nem jár az agyad, akkor tökéletes a gyakorlat. Ha meg tudod csinálni, hogy akár egy óráig is így tudsz lenni, akkor már semmi kétség, hogy nagyon rendben vagy azzal, amit épp nézel.”

 

Bocsánat, hogy kicsit hosszú – de most jön a poén - a szemléltető eszköz egy tízezres.Ha gondod van a pénzzel, egy tízezrest leteszel a földre - „és ha tudod úgy nézni abban a testtartásban, amit fenn leírtam, akkor a tíz ezressel kapcsolatos problémáid is helyre lesznek rakva. Ha egy másik pénzzel, vagy pénzegységgel is el tudod érni, akkor lényegében a pénzzel nagy gondod nincs.”

 

Mindjárt átgondoltam én ezt, magamra szabva: addig nekem nincs gondom a pénzzel se gondolattal, se gondolat nélkül, míg van mit néznem. De ha megtörténik, hogy már nincs mit néznem, mert nincs több pénzem, a fránya gond mindjárt leteper.

 

Egy másik példát én ötlöttem ki – az alkohollal. Ha egy családban alkohol-probléma van, kinek van ezzel gondja, és ki tegye le a földre az üveg pálinkát – az alkoholista, vagy a család? – Az alkoholistára szavaznék, mert ha nem issza meg a pálinkát, csak nézi, akkor mindenki gondja megoldódik.

 

&

 

Ma olyan sokan vallják, úgy old meg a gondjaidat, hogy tanuld meg manipulálni az elmédet, vagy ha te nem vagy rá képes, engedd ezt át egy „szakértőnek”.

 

Ez az elmébe való fizikai beavatkozási technikák sehogy sem lehetnek jó. Ez csak szőnyeg alá söprés. Ne tegyük ezt az elménkkel se mi, se más. Van más módja is ennek – a tudatosodás. Ez a legjobb gondoldó. A tudatosodás azt eredményezi, hogy teljességében rálátunk a dolgokra, és nem csak egy részét látjuk.

 

A rálátás belátáshoz is vezet még akkor is, ha a gond nem oldódott meg – mert nem mindig, és nem minden gond oldódik meg. Ez csak illúzió. Van olyan gond is, amelyikkel együtt kell élnünk.