Mária és a gyerekek

Kezdet és folytatás

Kapcsolat

E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BELSŐ VILÁGUNK

 

Az ember teremtett lény, földönkívüli teremtő lények teremtették. A teremtési folyamat a Vénuszon, a szerelembolygón kezdődik, ahol a lelket „beoltják”, egyesítik a szellemmel, majd a teremtés folytatódik a Földön, ahol a lélek-szellem párost testbe zárják, mint ahogy a vizet is a kancsóba öntik, mert különben szétfolyik.

A lélek anyag, éter, a szellem energia, amely rezgésbe hozza a lelket. Kezdetben a léleknek csak a Teremtőtől kapott szellem áll a rendelkezésére, de később, a rezgések következményeként, a lélek maga is állít elő energiát, szellemet. A szellem – tudat.

Kezdetben tehát a léleknek még nincs saját tudata (tabula rasa, tiszta, fehér lap). Teremtői tudat van benne – talán azért mondják a kisgyerekre, hogy ő még láthat képeket a szellemi világból, ám ez a képesség később kivész belőle. A magával hozott teremtői szellem, teremtői erő rezgése csökken, hogy teret adjon a léleknek a saját tudata felépítésére.

&

A szellem hatására a lélek életre kél, ő is rezeg, de a lélek és a szellem rezgésszintje eltérő, ezért nem tudnak egymással direkt kapcsolatba lépni egymással, ehhez szükségük van egy „átalakító generátorra” – olyan ez, mint mikor az egyenáramot átalakítják váltóárammá.

Ezek az átalakítók az emberben a gének, a géneknek egy funkciója. A szellem, a szellemiség, a géneken keresztül tudja cselekvésre ösztönözni a lelket. A léleknek szabad döntési joga van (ami nem volt meg az úgynevezett Édenkertben), ő dönti el, miket fogad el a szellem- és a külvilág által felkínált rengeteg lehetőségekből.

A lélek direkt cselekedni sem tud, ő csak értesíti a tudatalattit a döntéséről a géneken keresztül, a tudatalatti pedig, szintén a gének igénybevételével, parancsot ad az agynak, az agy pedig továbbítja a parancsot a cselekvésre a megfelelő testrészeknek.

Ebből a legfontosabb tudni azt, hogy mindig, mindenről a lélek dönt. Hibáztathatunk mi bárkit, a külvilágot, ráfoghatjuk a dolgokat holmiféle egóra – a felelősség, és a következmény a léleké. Persze, nem arról dönthet a lélek, hogy megy-e iskolába, vagy nem megy, mert az iskola kötelező, hanem etikai dolgokban dönthet. Abban, hogy milyen emberré válik.

&

Már éppen ideje volt ezeket a dolgokat megtudnunk, mert a világ máris más irányt vesz. A gén funkciója, jelentősége lassan csökken, és előtérbe kerülnek a mémek. A mém ugyan az, mint a gén, csak egy rezgésszinttel magasabb. Mém eddig is volt – a vallások is mémek – de most ezen lesz a fő hangsúly. A lélek lassan képes lesz ezen a rezgésszinten kommunikálni a szellemmel. Ez a gyakorlatban olyasmiket (is) jelent, hogy jobban belelátunk másokba, nem tudnak annyira félrevezetni a szavakkal, mert megérezzük, hogy nem őszinte, hogy mást gondol, mást érez, mint amit mond. Eddig jobbára fizikálisan igyekeztek mások befolyásolni bennünket, rábeszéléssel, de a mém segítségével, szavak nélkül is, közvetlenebbül tudnak majd hatni a lelkünkre, s ezzel a gondolatainkra.

Egyelőre itt tartunk, ahol, de folyamatosan haladunk tovább a szellemmé válás útján. A teremtés a szellemvilágban kezdődött, és ott is fog befejeződni.