Mária és a gyerekek

Kezdet és folytatás

Kapcsolat

E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

AZ EGYHÁZAK KEZDETE ÉS VÉGE

 

Egy ideig az égiek, az istenek, a földönkívüliek, a teremtőink, itt voltak nálunk, és különböztek tőlünk, emberektől. Idővel aztán vagy visszamentek, vagy ők is „megemberesedtek”, olyanná váltak, mint mi, és az utódokon keresztül dogmákba menekítették, konzerválták a földönkívüliségeket. Így alakultak meg az Egy-házak, a Vallás-ok. Ki ezt vallott, ki azt, kinek ilyen lett a vallása, kinek olyan.

A csoda ebben az, hogy ilyen sokáig fent tudtak maradni ezek az egyházak, hogy máig nem tudtunk kitörni ebből a béklyóból. De nem valami szép, vagy hasznos ez a csoda – sokkal többre mennénk, ha felvállalnánk önmagunkat, ha felelősséget vállalnánk magunkért és nem bújnánk Isten hát mögé.

De – és mindig van egy de – ez akkor azt jelenti, hogy az ateisták felelősségteljesebbek? Hát, ezt meg nem is tudom, mert nem vagyok ateista, Teremtőhívő vagyok. Hiszek abban, hogy teremtett lények vagyunk, meg abban is hiszek, hogy én felelek magamért, és a tetteimért, nem a Teremtőm.

Azon ma már csak vitatkozhatunk, milyenek voltak az Isteneink, a Teremtőink, de nem tudjuk tényként kezelni, mert nem tudjuk bizonyítani. De hogy milyenek az Egyházaink, arról beszélhetünk.

Mára már a vallási elit (különösen a nagy világvallási elit) mérhetetlen vagyonra tett szert. A tömeg szegényedik, az elit gazdagodik – hogy ezt a tömeg hogyan tolerálja, nem tudom, de azt tudom, hogyan tolerálja az elit a szegényeket – sehogy. Ezért fognak lassan megszűnni a vallások, az egyházak, a vallásközösségek. Az elit fogja megszüntetni. A meggazdagodott elitnek már nincs és nem lesz szüksége az elszegényedett tömegre. Ennek az elitnek a tömeg már csak felesleges kolonc.

Istentelen világban fogunk élni, de hogy akkor felelősségteljesebbek leszünk-e? Lesz- még erőnk talpra állni? És lesz-e rá életterünk? – Majd meglátjuk.