Mária és a gyerekek

Kezdet és folytatás

Kapcsolat

E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

LÉLEKTÁRS

 

Találgatjuk – van, vagy nincs?

 

Régebben ezt ugyan duál-párnak mondtuk, most lélektárs lett belőle. Vajon ez a kettő egy- és ugyan az, vagy van köztük különbség?

 

Ezt a témát még nem dolgoztam fel egészen, elég nehéz diónak tűnik. Egy álmom ad erre némi alapot - azt álmodtam, hogy a tengerparton, a hegy belsejében volt egy UFO azért, hogy elvigyen bennünket a Földről. Gyönyörű volt a tengerpart, sehol egy lélek, egyedül sétálgattam, mikor jött valaki, és hívott, mondta, rajtam kívül már mindenki az űrhajóban van, csupa véletlen és szerencse, hogy nem indultak el nélkülem. Többek között Gizi, a testvérem is ott volt, és én nagyon zokon vettem, hogy nem szólt, nem keresett - elment volna nélkülem. Morogtam is rá - együtt jöttünk, együtt is kellene visszamennünk.

 

Az rendben van, hogy mások nem vették észre, hogy nem vagyok köztük, de neki kötelessége lett volna felfigyelni erre. Fordított esetben én nem hagytam volna őt itt.

 

De bármit mondtam neki, ő rá sem hederített, úgy tett, mintha én ott sem lennék.

 

Lassan rájöttem, ő tényleg nem érzékel engem, nem lát, nem hall - nem egy rezgésszámon vagyunk, és nem is egy helyre fogunk visszatérni. Különböző bolygóról jöttünk, különböző jellemmel, vagy szellemiséggel, különböző Teremtőink voltak, mégis egy párt, duál-párt „kovácsoltak" belőlünk azért, hogy egymás ellentétei legyünk. Sokszor a fejlődésben az ellentét hasznosabb, mint a hasonló.

 

Az ittlétünk végére aztán kiderül, hogy összekovácsolódunk, vagy nem kovácsolódunk össze.

 

Itt van akkor a kutya elásva! Duál-párral kezdjük a létünket, de lélektársként fejezzük be. A duál-párban még csak a lehetőség van benne, a lélektárs már egy biztosabb szövetség.

 

 

Valami hasonló a bibliában is van:

 

Mt 24,4-41 Akkor ketten lesznek a mezőn; az egyik felvétetik, a másik ott hagyatik. Két asszony őröl a malomban; az egyik felvétetik, a másik ott hagyatik.

 

Vagyis, ha párban kezdtük is el, nem biztos, hogy párban is fejezzük be. Ha a Földön nem forrunk össze szellemiségünkben, akkor különböző helyre kerülünk, amikor elhagyjuk a Földet.

 

&

 

Sok döcögős utat teszünk meg, míg rátalálunk - nem a lélektársra - hanem a lélektársakra. Már sok-sok életet leéltünk, és megesik, hogy régi ismerősként, régi házastársként kerülünk újra össze a valamikori duál-párunkkal. Ha erre valamiképpen ráérzünk, akkor még mondjuk is - mi már valamikor is... Ez feldob bennünket, és csodában reménykedünk.

 

Aztán meg kiderülhet, hogy pokol az együttlétünk - mert az idők folyamán már annyit változtunk, hogy most nem illünk össze. De ugyan így történhet az ellenkezője is - valamikor nem volt jó a kapcsolatunk, most meg jó, mert mindketten hasonló irányban változtunk.

 

&

 

Egyszóval - az életben minden lehetséges.