Mária és a gyerekek

Kezdet és folytatás

Kapcsolat

E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

A NAGY ORVOS

 

https://www.youtube.com/watch?v=SSb9zzO8A1o

Elkezdtem hallgatni a videót, a 25-dik percnél tartok, eddig az ima csodás hatásáról beszélt az előadó: nagy betegen feküdt a kórházban, minimális eséllyel, de imádkozott Istenhez, és hihetetlenül rövid időn belül segített az ima.  Én ugyan nem így viszonyulok Istenhez, kicsit másképp – Isten helyett inkább szellemi világot mondok – de ez mindegy is, ez egy és ugyan az – a tény a fontos, hogy kaphatunk tőlünk segítséget. Mégis – ezt az ő csodáját is kicsit másképp látom – de nagyon szépnek találom!

Röviden: Az előadó elmondja, a kórházban beszélgetett a nővérrel, elmesélte neki, hogy imádkozik Istenhez, mert hisz abban, hogy Isten tud segíteni. A nővér ezt vitatta – ő még csak rosszat kapott az élettől, és őt Isten sosem segítette. Az előadó ajánlotta a nővérnek, keresse fel a szegedi ifjúsági bibliacsoportot, de a nővér elutasította – ott ő senkit nem ismer. Az előadó felajánlotta, elmegy vele a legközelebbi imaestre, ha addig kikerül a kórházból, vagyis 7 nap múlva. A nővér rábólintott, tudta, ebből úgy sem lesz semmi, a beteg nem fog 7 nap után lábra állni.

És ő mégis lábra állt. Imádkozott, hogy be tudja tartani a fogadalmát a nővérnek. Már 3-4 nap múlva jobb lett a vérképe, a hetedik napon pedig hazamehetett, és ott tudott lenni az imaesten (a nővérrel és barátnőjével együtt).

Akkor mi is történt?       

Ő már a nővéres beszélgetés előtt is imádkozott, de nem történt semmi – utána meg napokon belül hatott az ima. Előtte egy általános dologra kérte a csodát – most konkrét volt a kérés – szerdán elvinni a hölgyeket az imaestre. Ettől a konkrét céltól kelt életre a lélek, meg attól az erős hittől, hogy ez megtörténhet! És ez benne a csodálatos! Az, hogy mennyi lehetőség rejtőzik a lélekben, csak el kell találni, mitől kél életre.

Szó sincs róla, hogy Isten, vagy a szellemi lények ne tudnának segíteni, ne tudnának meggyógyítani – de nem ez a cél, a cél a lélek életképessége.

Szerintem azonban ez mellett sem lehet mindent kerek-perec készpénznek venni. Van, amikor meg mindenképpen menni kell - kiszámíthatatlan ez a sors. Ám próbálkozni mindenképpen érdemes.